Právě si prohlížíte Produktový design – Resurrection

Produktový design – Resurrection

Vít Kittner

Střední škola designu interiéru Kateřinky – Liberec, s.r.o.

Resurrection, 
je jídelní stůl pro 4 osoby. Záměrem bylo vytvořit elegantní, moderní, atypický ale jednoduchý design za pomoci recyklovaného materiálu. Díky firmě Plastic guys a jejich deskovému materiálu GOD, vznikl finální design, který využívá pozitivních vlastností recyklovaných desek.

Konstrukce je přispůsobena pro co nejjednodušší přepravu a následné sestavení v interiéru. Jediné spoje použité pro sestavení stolu jsou čtyři šrouby a zápustné matice ve středu desky.

V případě většího počtu uživatelů, umožňují rozměry stolu umístění až šesti židlí.

V jídelní desce je také zabudován LED pásek s vlastním napájením v podobě baterií. Ty díky vlastnostem materiálu prosvicují jídelní desku a tvoří příjemný efekt. LED pásky nespotřebovávají velké množství baterie, takže i při denním užívání vydrží několik měsíců. Po vypotřebování baterie, jsou přístupné ze spodní strany jídelní desky k jednoduché výměně. Celé osvětlení je ovladatelné z mobilní aplikace.

Co se týče grafického zpracování, tak celá grafika je provedena v modré a žluté/oranžové barvě (komplimentární), které mají připomínat přechod mezi odpadem a recyklovaným materiálem. PET lahve jsem použil jako hlavní část grafiky kvůli zastoupení odpadu a také jako „vtipný“ element který má ukázat, že i z „ošklivých“ věcí lze vyrobit něco vkusného.

„Don’t waste your chance for a greener future“

Vít Kittner, Resurrection 2024